Penaja Utama Makmal Informasi

Nuffnang

Penaja Utama Makmal Informasi 2

Penaja

Thursday, July 11, 2013

Keputusan UPU dah keluar !!!!! ( TAHNIAH YANG DAPAT TAWARAN UNIMAS )

 Assalamulaikum, tahniah kepada semua yang telah berjaya mendapat tawaran untuk menyambung pengajian di peringkat ijazah terutamanya kepada yang berjaya ke Universiti Malaysia Sarawak ( UNIMAS ). Kepada adik-adik yang dapat tawaran kursus Bioteknologi Sumber WS 47 boleh bertanyakan soalan-soalan kepada saya,,insha ALLAH, jika saya mampu jawap saya akan jawap. : ).




Jambatan Universiti Malaysia Sarawak


Gambar bahagian atas adalah CAIS / Library & di bawah adalah Pusat Bowling Unimas
DeTAR Putra  ( Dewan )

Pemandangan luar CAIS/ LIBRARY




7 comments:

  1. Assalamulaikum..Saya pelajar lepasan KML,dapat kos bioteknologi sumber d unimas jugak..bole tau,apa yg mungkin akan dipelajari dlm kos nie??best ka belajar dlm kursus ini..

    ReplyDelete
  2. Waalaikumussalam. Sebelum tu tahniah,,,bakal junior saya lah ni,,hehhe,,,, Kalau kata best kos ni,,depend on diri kita juga..kalau kita minat menag best tapi kalau tak minat kena tanamkan minatlah sama kos ni,,hehehhe.. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan,,heheh.. anyway cogrates dek,, :)

    LIST OF CORE COURSES IN BIOTECHNOLOGY RESOURCE PROGRAMME ( TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN SEMASA )

    YEAR 1

    SEM 1

    *Cell Biology
    *General Genetics
    *Biodiversity
    *Statistics for Biology 1
    *Analytical Chemustry 1

    SEM 2

    *Biochemistry
    *Plant Physiology
    *Microbiology
    *Statistics for Biology 2


    YEAR 2

    SEM 3

    *Advanced Microbiology
    *Advance Biochemistry
    *Advance Genetics
    *Development Biology
    *Field Technique for Biotechnology
    *Plant and Animal Biotechnology

    SEM 4

    *Scientific Communication
    *Cell and Tissue Culture
    *Virology and Immunology
    *Recombinant DNA Technology
    *Animal Physiology
    *Natural Resource Management and Legislation


    YEAR 3

    SEM 5

    *Environmental Biotechnology
    *Bioprocess Technology
    *Bioinformatics
    *Enzymology
    *Molecular Biology
    *Food Biotechnology
    *Final Year Project 1

    SEM 6

    *Fuctional Genomics and Proteomic
    *Medical Biotechnology
    *Socio-economic and Ethical Issue in Biotechnology
    *Final Year Project 2

    SEM 7

    *Industrial Training

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa nya dalam satu kelas ramai x pelajar??

      Delete
    2. bilangan pelajar bergantung dengan subjek. kalau untuk tahun pertama ni satu kelas memng boleh di katakan ramai. Sebab sem 1 and 2, subjek yang ditawarkan adalah subjek asas bgi pelajar fakulti sains teknologi sumber. eg; untuk subjek sem 1 iaitu cell biology, peljar biotek dan akuatik akan ambil subjek ni. So, satu kelas/ kuliah memng boleh d katakan ramai juga lah..around 70 orng mcm tu lah...hehe.. lgi satu untuk sem 1 n 2 kita akan bercampur2 dengn kos-kos lain..

      Delete
  3. thanks for the information.. :)

    ReplyDelete
  4. nak tanye pasal peluang pekerjaan nanti banyak tak? sebab ramai senior ckp perlu ada master baru senang cari kerja dlm sektor ni...

    ReplyDelete

Penaja